Per motius administratius relacionats amb el Departament, aquest any el curs tindrà com a títol oficial: Els audiovisuals com a suport i complement didàctic CODIREC0410651 i per bé que el contingut serà Incorpora el cine al teu projecte: Valors, emocions i eines web.En cas d’haver-lo fet l’any passat, aquest any serveix igual perquè el codi és diferent, Dubtes: acte.secretari@gmail.com
CODIREC0410651 i acreditat als perfils professionals, competència digital,
Professor: Montse Camps i Riera
Durada 30h.
Presentació
- Per la seva transversalitat temàtica, el llenguatge audiovisual comparteix més camps que cap altra matèria en les competències digitals.
- El cine, en sí mateix, no té una finalitat didàctica excepte quan és fet amb aquesta idea. És la voluntat del docent el que pot convertir-lo en material didàctic, una metàfora de valors i emocions.
- La funció social, lúdica i educativa d’avui, la té el cine. Per què? Perquè el cine és una crònica humana, evocadora directa de sentiments i rivalitats, tal i com passa en situacions de la vida. I aquí està la gràcia: aprofitar l’interès i l’emoció d’una història com a introducció al debat o a la informació visual.
- Aquest és un programa senzill i útl per a ficar-se en el relat cinematogràfic, conèixer eines audiovisuals, fomentar l’anàlisi de valors, emocionar-se amb les històries, aprofitar el documental com a material de suport i adquirir capacitat de crítica sense por de dir allò de: es que jo no hi entenc!. I a més a més, a cada capítol es practica l’exercici amb una eina web, totes útils, gratis i fàcils.
Objectius
- Aprendre a identificar el conflicte a través d’un model de ficció
- Aprofitar el cine com a suport didàctic
- Reconèixer la transformació de mites i arquetips en els arguments de pel·lícules
- Estar al dia d’eines web per a narratives digitals
- Aportar estratègies per a desenvolupar les competències comunicatives bàsiques digitals.
Continguts: els capítols
- El cine de la nostra vida
- Metàfores i conflictes
- Del guió a les imatges
- Com el relat mític reviu en la pantalla
- El documental, testimoni històric
-
Mètode de treball
-
En base a això, a cada capítol es mira una peli i s’hi practica una eina web audiovisual com ara: captura, edició, línia de temps i xarxa social on compartir i comentar. Farem, aproximadament un capítol cada dos o tres dies. Depèn.
-
També a cada capítol s’adjunten molts títols, la majoria complets i descarragables. I en un arxiu de recursos s’informa de més eines fàcils i gratis. Tot sembla molt complicat però de fet, assumible i entretingut.
Requisits
-
-
Important i bàsic: tenir o obrir un correu gmail per tal de poder interactuar a la xarxa social de G+.
- Després sempre es pot eliminar però tenir un compte extra per a fer provatures és molt útil.
- Tenir connexió a internet i poder treballar amb ordinador; amb tablet, màxim, per a llegir o mirar pelis, però les eines funcionen bé amb ordinador.
- Poder entregar amb bona regularitat els exercicis, ja que no hi ha treball final, sinó que cada capítol compta independentment.
Nota: Curs susceptible d’activar-se en el perfil professional de la competència digital docent.
A més a més d’aquest curs, imparteixo també Com crear el meu arxiu audiovisual online. Una manera pràctica de tenir el propi arxiu-biblioteca sempre a punt.
-