Carta equip coordinador FMRPC 2017

El compromís de l’educació amb la societat

En una societat en continua transformació els professionals de l’educació tenim el deure ètic d’adequar el nostre fer a les necessitats i demandes socials, enfortint els equips docents i els vincles amb la comunitat educativa per  assolir junts una millor equitat contribuint a la cohesió social.

Motors de canvi ens porten a actualitzar els nostres sabers, la nostra expertesa i el nostre coneixement per a posar, un cop més, l’infant al centre de l’aprenentatge. Els valors, les emocions, les metodologies adequades al context i al territori ens envaeixen per portar-nos a realitats educatives més properes.

Tenim entre mans un repte i un compromís amb la societat. Vincular els sabers a allò que la societat actual requereix no és tasca fàcil. És per això que un any més ens retrobem en aquesta modalitat formativa arrelada al territori, on s’estan duent els veritables processos transformadors dels quals portem un parell d’anys parlant-ne i més de gairebé 50 anys treballant-hi.

Formar-nos per transformar, aquesta és la màxima que ens acompanyarà al llarg d’aquesta formació en les Escoles d’Estiu del territori. Docents compromesos amb la seva tasca diària, compartint neguits i actuacions d’èxit ens aplegarem aquestes setmanes per a reflexionar, actualitzar i renovar la nostra concepció de fer educació.

Tenim entre mans una formació on pren sentit el paper social de l’educació:  sostenible, compromesa, inclusiva i de qualitat que el nostre sistema educatiu requereix.

Un any més, les Escoles d’Estiu oferim una formació propera, que cobreix les necessitats pròpies de cada territori, referent a Europa per la seva característica d’aprenentatge entre iguals, amb un alt component de compromís social i col·lectiu que requereix aquesta gran tasca: la d’educar.

Gaudiu, doncs, d’aquests dies, nodriu-vos de transformació, carregueu les piles, tenim una revolta educativa en marxa!

Bona escola d’estiu 2017!

Equip coordinador                 

Pilar Gargallo, Teresa Ciurana i Jaume Aguilar

logoFMRP

Federació de  Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya