El cinema a l’aula

Professor: Marina Núñez Romero

CODI REC0540651
Durada 30h.

Presentació

El cinema ens ajuda a comprendre la realitat de forma simbòlica, mitjançant altres escenaris i trames allunyades de la nostra realitat immediata. Gràcies al cinema, som capaços de comprendre molts conceptes, idees, punts de vista i situacions que no es donen en un marc més propi i efectiu, com és la nostra vida diària.

Partint d’aquesta base, l’objectiu d’aquest curs és aprendre a fer ús del cinema com a eina pedagògica, i a través de diferents pel·lícules, obrir el debat sobre temes o conceptes que poden ser interessants tant per enfocar una matèria concreta dins l’aula, com per al desenvolupament personal dels alumnes i el seu esperit crític.

Objectius:

  • Establir bases per debatre (per fer aprenentatge dialògic) a partir de la visió d’una pel·lícula.

  • Desenvolupar un tema específic a través d’un llargmetratge concret.

  • Desenvolupar l’esperit crític dels alumnes.

  • Elaborar unitats d’aprenentatge a partir d’una pel·lícula.

Estructura i funcionament:

La proposta formativa es centrarà en la lectura i visionat de diferents fragments de pel·lícules i que implicarà la participació en el blog de l’aula i l’elaboració d’una unitat d’aprenentatge. Tot el que es treballi en aquest curs haurà de servir per aprendre a fer ús del cinema com una eina més dins l’aula, així com dins del procés d’aprenentatge dels alumnes.

  • A la web de continguts: Caldrà fer la lectura dels continguts de cada unitat, estructurats per apartats.

  • Al Blog: Hi haurà una entrada per cada apartat de continguts del web de l’aula. A cada entrada es podrà conèixer la descripció del exercici i els criteris que caldrà seguir, que constarà d’unes preguntes que s’hauran de desenvolupar a la secció de comentaris.

  • Pràctica: Creació d’una Unitat d’aprenentatge a partir d’una pel·lícula. Els alumnes presentaran una unitat d’aprenentatge dedicada a una pel·lícula que ells mateixos proposaran.